El nombre de visitants els dies 17, 18 i 19 de juny s’ha enfilat fins a les 1.500 persones malgrat les inclemències meteorològiques. Les xerrades dels viatgers de renom i la degustació de l’oferta gastronòmica han comptat amb una alta participació.

La tercera edició de la Meeting Camper Off Road, una trobada de caràcter internacional pionera a l’estat espanyol dedicada als vehicles tot terreny equipats per ésser autosuficients, ha tingut lloc els dies 17, 18 i 19 de juny a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany, Girona), amb un augment significatiu del nombre de campistes. Uns 300 vehicles d’aquestes característiques, una xifra molt superior a la de l’any passat (176), s’han estacionat a l’àrea d’acampada de la finca rural de l’empresa Fang Aventura, enmig d’un entorn natural privilegiat, durant els tres dies de la trobada. Pel que fa als expositors, unes 50 marques d’accessoris i complements de prestigi relacionades amb el món del Camper Off Road vingudes d’arreu d’Europa (Portugal, Espanya, Andorra, França, Alemanya, Bèlgica) han presentat les darreres novetats quant a vehicles, homologacions, recanvis, complements, peces, etc.

Les previsions de l’organització eren que el nombre de visitants s’apropés a les 4.000 persones, però la intensa pluja que ha caigut dissabte a la zona ha provocat que molts viatgers i aventurers decidissin fer marxa enrere per qüestions de seguretat. Malgrat tot, unes 1.500 persones s’han apropat a la Meeting Camper Off Road atrets per les xerrades de viatgers de renom i per gaudir de la important oferta gastronòmica. Quan la pluja ha cessat, s’ha recuperat el programa i s’han desenvolupat la resta d’activitat amb total normalitat, com les dedicades als més petits.

Punt de trobada

La Meeting Camper Off Road, oberta a tots els públics, s’ha convertit en el punt de trobada anual de molts viatgers amants dels tot terreny i d’aquells que senten passió per l’aventura. La iniciativa d’organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques parteix del propietari de Fang Aventura, Mario Vives, que va recórrer, en solitari i sense assistència, 30.000 quilòmetres durant 52 dies per Sibèria i Mongòlia. En acabar el seu viatge, va pensar que, com ell, segur que hi havia moltes altres persones arreu del món apassionades per l’aventura al volant d’un 4x4. Així doncs, va visitar tot un seguit de mostres i fires relacionades amb el món del camper per Europa, i l’any 2014 va organitzar la primera trobada que, paral·lelament, serveix per promocionar el sector turístic i esportiu de la zona, que ha agafat una enorme embranzida en els darrers anys.

En l’àmbit estatal, la mostra de Sant Miquel de Campmajor és la referència en aquest sector, el millor lloc on els principals fabricants presenten els seus productes i novetats. La qualitat dels expositors europeus ha anat a més perquè el volum de negoci ha crescut exponencialment.

 

Fang Aventura

L’empresa Fang Aventura, dedicada a les activitats físiques esportives en el medi natural, és l’organitzadora de la Meeting Camper Off Road.  Des de la seva fundació l’any 1989 fins a l’actualitat, ofereix rutes guiades per anar amb quad, paint ball, tir amb arc, activitats d’orientació, tenint especial cura en la seguretat, la qualitat i el servei.

Meeting 2016 2